facebook

Telemedicina......

Un produs medical din ce in ce mai actual, corelat cu lipsa de timp, incapacitatea unor pacienti de a se deplasa, deschiderea mare cu care Net-ul ne conecteaza si este tot mai prezent in viata noastra.

Telemedicina este o medicina prestata fara prezenta directa a pacientului, de fapt o opinie medicala pe baza informatiilor medicale ale pacientului.

Practic, informatiile medicale, care in marea lor majoritate pot fi arhivate si prezentate informatic, ajung la medicul clinician care face interpretarea.

Spre exemplu, un pacient nedeplasabil, internat in unitatea sanitara cea mai apropiata, este diagnosticat si externat.

La externare pacientul primeste un bilet de externare ce cuprinde o scurta anamneza, examenul obiectiv cu accent pe sistemul sau aparatul cu patologie prezenta, un bilant biologic (analize uzuale si specifice), imagistica medicala (rgr toracica PA, Computer Tomograf, RMN) alte investigatii functionale (EKG, EEG, spirometrie, Pletismografie, Ecografie, Endoscopie -digestiva, bronsica, laringiana, uretrala, etc-), recomandari terapeutice.

Aceste informatii pot fi transmise catre interpretare si eventual o alta opinie medicala (numita de cele mai multe ori second medical opinion) unui alt specialist.

Indicatiile terapeutice chirurgicale pot avea un mare suport prin telemedicina, ca prim contact al chirurgilor cu informatiile medicale ale pacientilor, in scopul oportunitatii efectuarii actului chirurgical.

Clinica Adomedica are o experienta de cel putin 2 ani in sustinerea, promovarea si valorificarea Telemedicinei in scopul pacientului, asigurand nevoile pacientului.

Avantaje:

  • economie financiara si de timp, deplasarea efectiva intr-un centru universitar, intr-o unitate medicala superioara celor locale, genereaza costuri si consum mare de timp
  • in cazul pacientilor nedeplasabili sau greu deplasabili, dar si in cazul pacientilor dependenti de oxigen reprezinta solutia ideala pentru continuare terapiei sau monitorizarea statusui clinic, biologic si imagistic
  • reprezinta cea mai mare sustinere pentru apartinatori care de multe ori, fiind indispensabili pacientilor rude in demersurile medicale, sunt scutiti de deplasari si zile pierdute
  • in unitatea noastra exista un sistem complex si performat de mentenata a bazie de date medicale

 

 

Va asteptam!

 

SLATINA OLT SINCE 2001

Toate drepturile asupra continutului informativ si imaginilor sunt proprietatea Adomedica, Sanmedica si Anima Medici

www.adomedica.ro since 2008, update 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

Dr. Nuta Crinu

 

 

 

Unde ne gasesti?!

Cladire Adomedica

Adresa:Slatina Olt, str. Gladiolei nr.5
Telefon:0249 433666
Mobil:0767 677092 0755 585745
Reper: zona Policlinica Veche, ITM Olt
E-mail: adomedica@yahoo.com